«День Рахманінова» | Music-Review Ukraine
22 листопада 2016, вівторок, 05:30
Велика зала Ніжинської дитячої музичної школи
«День Рахманінова»
Ансамбль солістів «Леополіс» (м.Львів)

22 листопада в Ніжині у проекті «НОВА ФІЛАРМОНІЯ» виступить зіркове тріо солістів ансамблю «Леополіс», у складі якого протягом останніх 20 років грали найвідоміші музиканти з різних куточків України.

Леополіс

До Ніжина завітають солісти Львівської філармонії лауреати престижних міжнародних конкурсів піаніст Мирослав ДРАГАН, скрипаль Марко КОМОНЬКО та віолончеліст Ярослав Мигаль, який у 1996 році став ініціатором створення камерного оркестру «Леополіс» – одного з кращих колективів України з часів Незалежності.

Піаніст Мирослав Драган відомий і як прекрасний педагог, і як чудовий піаніст. Інтенсивно концертує в Україні та за кордоном (Польща, Німеччина, Швейцарія). Є постійним учасником різних музичних фестивалів: «Київ Музик Фест», «Прем’єри сезону» (Київ), «Контрасти», «Віртуози» (Львів), ім. І. Стравінського (Луцьк), «Барви музики» (Вінниця), «Два дні і дві ночі» (Одеса), концертів серії «Нова музика в Україні» під керівництвом В. Рунчака. Здійснив ряд прем’єр сучасної української (твори І. Соневицького, Р. Сімовича, Є. Станковича, Г. Ляшенка, Ю. Ланюка. О. Козаренка, Г. Гаврилець та ін.) та зарубіжної (Т. Такеміцу, В. Рімм, Р.Валлін, Е. Кнапік, Дж. Крамб, Д. Лігеті та ін.) музики.

Мапа творчості скрипаля Марка Комонька надзвичайно яскрава, адже музикант навчався і в Москві, і у Великій Британії, і в Німеччині у видатних педагогів. З 2004 року Марко Комонько проживав у Піденній Кореї, працював концертмейстером різних оркестрів та виграв конкурс на посаду концертмейстера Сеульського симфонічного оркестру, який входить в вісімку найкращих оркестрів світу, при тім виступає як соліст, ансамбліст, записується на радіо та телебачення. В його репертуарі твори композиторів різних епох та стилів, зокрема й українських композиторів. З 2014 року Марко Комонько працює солістом Львівської обласної філармонії.

Видатний віолончеліст Ярослав Мигаль виступав у найпрестижніших залах Європи з такими видатними солістами та дириґентами як Ігор Ойстрах, Іван Монігетті, П'єр Амояль, Павел Гілілов, Альфонсо Антоніоцци, Наталія Дацько, Ольга Пасічник, Константи-Анджей Кулька, Вадим Цибулевскі, Патрік Мессіна, Йожеф Ермінь, Рудольф Вертен, Жан-П'єр Лоре, Ганс-Міхаель Боєрле, Даніель Стрейфф, Кшесімір Дембскі, Євген Савчук, Міхал Нестеровіч, Локі Чанг, Ядвіга Котновська, Андреас Веллер ,Оксана Кровицька, Марко Рольяно, Максим Брилинський та ін.

Телефон: 2-31-40

Колективи: Ансамбль «Леополіс»
Виконавці: Андрій Драган, Марко Комонько, Ярослав Мигаль