Ювілей камерного хору «Хвиля» | Music-Review Ukraine
Ювілей камерного хору «Хвиля»
Ювілей камерного хору «Хвиля»
13 травня, субота

5 травня о 17.00 в концертній залі Будинку учнівської творчості у Трускавці відбувся святковий концерт з нагоди 20-ліття Камерного хору «Хвиля».

Концерт складався з двох частин: у першій частині пролунали вже відомі духовні твори, які щонеділі супроводжують дитячу літургію в церкві святого Миколая. А ось друга частина урочистостей стала справжньою несподіванкою для усіх присутніх, особливо для тих, хто слідкує за творчою діяльністю хору, оскільки прозвучали нові зворушливі композиції. Однією з них стала популярна пісня групи «Океан Ельзи» під назвою «Не твоя війна» у виконанні хору та соліста Ігоря Струбицького.

Святкове дійство прикрашали надзвичайні голоси солістів-випускників хору «Хвиля». Серед них: Юлія Ямелинець, Сніжана Ковбаснюк та доценти Дрогобицького педагогічного університету Світлана Кишакевич та Галина Стець, які продовжують активну співпрацю з колективом. Для участі в ювілейному концерті до Трускавця з`їхалися випускники хору з Києва та Республіки Польща.

У перерві між відділеннями концерту глядачі змогли ближче познайомитися з активною громадською діяльністю ювілярів. Невеликий фільм за участі хористів та диригента хору показав наскільки цікавим та різноманітним є життя колективу. Адже окрім репетицій, виступів, співу Божественної Літургії хор багато подорожує та бере участь у міських, обласних і всеукраїнських конкурсах та фестивалях, де займає призові місця. Однією з останніх таких перемог став здобутий ступінь дипломанта у ХІІ Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Жайвір скликає друзів» у Львові, приуроченому до 140-ліття від дня народження Миколи Леонтовича.

Привітати ювілярів прийшли: хор «Відлуння» з Собору Пресвятої Трійці (місто Дрогобич); хор «Лілея» з церкви Різдва Пресвятої Богородиці (місто Стебник); духовний наставник колективу отець Василь Нестер, який вручив грамоту за вагомий внесок у розвиток та збереження культури літургійних співів від єпископа УГКЦ Ярослава Приріза; завідувач міськво Орест Лобик; диригенти та хористи з інших церков міста, батьки, друзі та прихильники хорового мистецтва. Усі вони змогли ще раз переконатися у високій професійній майстерності хору та насолодитися чудовою молитовною атмосферою. Як відзначила керівник хору «Лілея» пані Тетяна Медвідь, не кожен хор може похвалитися власною концертною програмою, а керівник «Хвилі» Роксолана Мартинюк уклала свій методичний посібник творів у власному аранжуванні.

На завершення концерту зі словом особливої поваги та святковим тортом виступили зворушені батьки хористів, які подякували диригенту за клопітку працю та розвиток духовної свідомості у їхніх дітей та трускавецької молоді. Відзначила високе духовне піднесення учасників хору і Роксолана Мартинюк, звернувши увагу на щасливі та усміхнені обличчя дітей, їхню любов та теплоту, з якою вони згадують моменти, проведені в колективі.

Хор «Хвиля» безсумнівно є окрасою культурного та духовного життя міста Трускавця і його гордістю, а діти, які витрачають свій час та зусилля на розвиток хорового мистецтва – це справжня еліта місцевої молоді. Своїми стараннями вони вкладають вагомий внесок у суспільне життя України, сприяють її патріотичному піднесенню та прославляють Бога своїми голосами.

Автор: Марта Мартинюк
Джерело: Трускавецький вісник

Українські та швейцарські митці обмінювалися досвідом на теренах Хмельницького