Ексклюзивне шоу з зірками світового балету зібрало аншлаг у Національній опері України | Music-Review Ukraine
Ексклюзивне шоу з зірками світового балету зібрало  аншлаг у Національній опері України
Ексклюзивне шоу з зірками світового балету зібрало аншлаг у Національній опері України
24 вересня, понеділок

Ексклюзивне шоу з зірками світового балету – прем'єром Національного театру опери та балету Олександром Стояновим і прима-балериною New York City Ballet і San Francisco Ballet Анною-Софією Шеллер – зібрало 15 вересня повну залу Національної опери України. Балет відбувся завдяки підтримці відомого мецената Людмили Русаліної і ТМ "Статус".

Протягом майже цілого століття "Лебедине озеро" зберігає свою першість в серцях глядачів. У цей вечір глядачі могли зануритися в надзвичайну атмосферу казки і дива, які передані мовою танцю.

Балет розповідає старовинну легенду про прекрасну принцесу Одетту, яку прокляв лиходій Ротбард і перетворив на лебедя. Власне, партію принцеси і виконала запрошена прима Анна-Софія Шеллер, яка танцювала в парі з такими світилами балету як Хуліо Бокка, Джозеф Гатті, Джозеф Філліпс та ін. У виставі показані протистояння любові і пристрасті, життя і смерті, правди і брехні, свободи і незалежності, світла і темряви, Одетти і Оділії. Прима танцювала в парі з Олександром Стояновим, який виконав партію принца Зігфріда.

"Це одна з моїх улюблених і разом з тим одна з найскладніших партій, – сказав у своєму інтерв'ю Олександр. – І я радий, що мені пощастило працювати з Анною Софією. Для мене це безцінний досвід, оскільки кожна прима цікава по-своєму і особливий інтерес – це школа, яку вона представляє. Це можна порівняти з подорожжю в зовсім інший світ! При цьому наша українська школа вважається дуже сильною, тому, до речі, вона теж в пошані на світовій арені, а наш балет входить в п’ятірку найкращих в світі!".

Анна-Софія Шеллер, в свою чергу зазначила, що в захваті від Києва, наших зірок балету і від глядача. "Віддача залу була неймовірною! Рідко де зустрічається настільки тонко чутливий глядач! Оплески лунали в такі моменти, де почути їх – це рідкість. Причому це дійсно сильні моменти, що говорить про виняткове сприйнятті вистави. Такий теплий прийом допоміг мені справитися з однією з найскладніших ролей в моїй кар'єрі", – поділилася прима.

Культура, мистецтво та наука – це той фундамент, який створює націю. Тому підтримка тут дуже важлива, особливо у важкий для країни час. Про це багато говорять, але мало хто підтверджує свої слова діями. Людмила Русаліна ж, будучи меценатом і людиною, причетною до творчості, оскільки вона сама займалася балетом, далеко не вперше підтримує високе мистецтво. "Допомогти в даному випадку – це для мене особисто і задоволення і велика честь. Я сама з дитинства займалася балетом і ці чарівні ноти – "Лебедине озеро" Петра Чайковського – з малих років звучать в моїй душі. Тому, коли з'явилася можливість підтримати балет "Лебедине озеро", до того ж в такому складі, я відразу погодилася. Це так приємно – дарувати промінчики світла, любові і щастя! Я переконана, що добро, подароване від душі, здатне зробити людей щасливішими, а вони своїми позитивними думками і діями понесуть промінчики добра далі, і світ стане краще", – каже меценат.

Людмила Русаліна також системно допомагає дітям, приймаючи участь в культурно-благодійних проектах. Вже кілька років триває "Україна очима дітей АТО" – програма творчої реабілітації для дітей прифронтових міст, які відправляються на відпочинок та оздоровлення. І самі виставки в рамках проекта, і оздоровлення дітей ось уже рік відбуваються за підтримки мецената.

"Це конкурс дитячого малюнка серед дітей із зони АТО, під час якого відбираються найбільш тривожні і страшні з точки зору душевного стану малюнки. Їх авторів – зазвичай це близько 30 осіб, ми вивозимо із зони АТО в найкрасивіші куточки України. Там з ними близько 10 днів працюють психологи та артреабілітологи. Діти відвідують музеї, галереї і кожен день "вимальовують" свої страхи і пережиті жахи. Йде заміщення негативу позитивом. Результати вражають! Діти змінюються на очах і знову з'являється іскорка в їх прекрасних оченятах", – каже Людмила.

Особливу увагу меценат приділяє благодійним проектам в Черкаській області – "домашньому регіоні", де живуть і працюють більше тисячі робітників ГК "Петрус" з родинами. "У Черкаській області незабаром відбудеться конкурс дитячого малюнка "Мирна Україна". Його проводить благодійний фонд "Разом", який я очолюю. Він навіть своєю назвою несе думку, що тільки ми разом, як нація українців, зможемо зробити життя кращим. Конкурс буде проходити протягом 2 місяців. Всі учасники, без винятку, отримають солодкі подарунки від Черкаської бісквітної фабрики "Світ ласощів", а переможця чекає особливий приз, який поки не розголошую. Я абсолютно переконана, що думки матеріалізуються, і чим більше людей будуть мислити позитивно і уявляти собі красиві, світлі картини нашого майбутнього, тим швидше це майбутнє настане", – резюмувала Русаліна.

Концертна організація: Національний академічний театр опери та балету України імені Т.Г. Шевченка
Джерело: Сьогодні

Россіні, Моцарт, Чайковський – симфонічна класика від академічного оркестру "Філармонія"