Ексклюзивне шоу з зірками світового балету зібрало аншлаг у Національній опері України | Music-Review Ukraine
Ексклюзивне шоу з зірками світового балету зібрало  аншлаг у Національній опері України
Ексклюзивне шоу з зірками світового балету зібрало аншлаг у Національній опері України
24 вересня, понеділок

Ексклюзивне шоу з зірками світового балету – прем'єром Національного театру опери та балету Олександром Стояновим і прима-балериною New York City Ballet і San Francisco Ballet Анною-Софією Шеллер – зібрало 15 вересня повну залу Національної опери України. Балет відбувся завдяки підтримці відомого мецената Людмили Русаліної і ТМ "Статус".

Протягом майже цілого століття "Лебедине озеро" зберігає свою першість в серцях глядачів. У цей вечір глядачі могли зануритися в надзвичайну атмосферу казки і дива, які передані мовою танцю.

Балет розповідає старовинну легенду про прекрасну принцесу Одетту, яку прокляв лиходій Ротбард і перетворив на лебедя. Власне, партію принцеси і виконала запрошена прима Анна-Софія Шеллер, яка танцювала в парі з такими світилами балету як Хуліо Бокка, Джозеф Гатті, Джозеф Філліпс та ін. У виставі показані протистояння любові і пристрасті, життя і смерті, правди і брехні, свободи і незалежності, світла і темряви, Одетти і Оділії. Прима танцювала в парі з Олександром Стояновим, який виконав партію принца Зігфріда.

"Це одна з моїх улюблених і разом з тим одна з найскладніших партій, – сказав у своєму інтерв'ю Олександр. – І я радий, що мені пощастило працювати з Анною Софією. Для мене це безцінний досвід, оскільки кожна прима цікава по-своєму і особливий інтерес – це школа, яку вона представляє. Це можна порівняти з подорожжю в зовсім інший світ! При цьому наша українська школа вважається дуже сильною, тому, до речі, вона теж в пошані на світовій арені, а наш балет входить в п’ятірку найкращих в світі!".

Анна-Софія Шеллер, в свою чергу зазначила, що в захваті від Києва, наших зірок балету і від глядача. "Віддача залу була неймовірною! Рідко де зустрічається настільки тонко чутливий глядач! Оплески лунали в такі моменти, де почути їх – це рідкість. Причому це дійсно сильні моменти, що говорить про виняткове сприйнятті вистави. Такий теплий прийом допоміг мені справитися з однією з найскладніших ролей в моїй кар'єрі", – поділилася прима.

Культура, мистецтво та наука – це той фундамент, який створює націю. Тому підтримка тут дуже важлива, особливо у важкий для країни час. Про це багато говорять, але мало хто підтверджує свої слова діями. Людмила Русаліна ж, будучи меценатом і людиною, причетною до творчості, оскільки вона сама займалася балетом, далеко не вперше підтримує високе мистецтво. "Допомогти в даному випадку – це для мене особисто і задоволення і велика честь. Я сама з дитинства займалася балетом і ці чарівні ноти – "Лебедине озеро" Петра Чайковського – з малих років звучать в моїй душі. Тому, коли з'явилася можливість підтримати балет "Лебедине озеро", до того ж в такому складі, я відразу погодилася. Це так приємно – дарувати промінчики світла, любові і щастя! Я переконана, що добро, подароване від душі, здатне зробити людей щасливішими, а вони своїми позитивними думками і діями понесуть промінчики добра далі, і світ стане краще", – каже меценат.

Людмила Русаліна також системно допомагає дітям, приймаючи участь в культурно-благодійних проектах. Вже кілька років триває "Україна очима дітей АТО" – програма творчої реабілітації для дітей прифронтових міст, які відправляються на відпочинок та оздоровлення. І самі виставки в рамках проекта, і оздоровлення дітей ось уже рік відбуваються за підтримки мецената.

"Це конкурс дитячого малюнка серед дітей із зони АТО, під час якого відбираються найбільш тривожні і страшні з точки зору душевного стану малюнки. Їх авторів – зазвичай це близько 30 осіб, ми вивозимо із зони АТО в найкрасивіші куточки України. Там з ними близько 10 днів працюють психологи та артреабілітологи. Діти відвідують музеї, галереї і кожен день "вимальовують" свої страхи і пережиті жахи. Йде заміщення негативу позитивом. Результати вражають! Діти змінюються на очах і знову з'являється іскорка в їх прекрасних оченятах", – каже Людмила.

Особливу увагу меценат приділяє благодійним проектам в Черкаській області – "домашньому регіоні", де живуть і працюють більше тисячі робітників ГК "Петрус" з родинами. "У Черкаській області незабаром відбудеться конкурс дитячого малюнка "Мирна Україна". Його проводить благодійний фонд "Разом", який я очолюю. Він навіть своєю назвою несе думку, що тільки ми разом, як нація українців, зможемо зробити життя кращим. Конкурс буде проходити протягом 2 місяців. Всі учасники, без винятку, отримають солодкі подарунки від Черкаської бісквітної фабрики "Світ ласощів", а переможця чекає особливий приз, який поки не розголошую. Я абсолютно переконана, що думки матеріалізуються, і чим більше людей будуть мислити позитивно і уявляти собі красиві, світлі картини нашого майбутнього, тим швидше це майбутнє настане", – резюмувала Русаліна.

Концертна організація: Національний академічний театр опери та балету України імені Т.Г. Шевченка
Джерело: Сьогодні

Від бароко до сучасності
Школярi долучились до культурно-освiтнього проекту SmArt
Мистецтво - у світлі свічок
Полтавська обласна філармонія відкрила свій 75-й сезон
З нагоди Міжнародного дня музики у Борисполі виступив струнний квартет
Прем'єра у Чернівцях. Євсебій Мандичевський повернувся додому
У Черкаському національному університеті відбувся концерт академічної музики
У Чернігові відбувся творчий вечір Андрія Рекуна
У Тернополі вшанували Соломію Крушельницьку
На Черкащині відбувся фестиваль вокально-хорового мистецтва на честь Олександра Кошиця
Тепер – національна!
До 80-річчя українського Маестро Скорика у Львові з аншлагом відбулась тетралогія філармонійних концертів
У Львові концертували юний піаніст із Монреаля та диригент із Пекіна
Київський театр опери і балету для дітей та юнацтва привернув увагу світових опер
У Чернігові відкрили 75 концертний сезон
Ораторія Ігоря Щербакова прозвучала у Кропивницькому
Блискучий виступ українського оркестру у Швейцарії
Нова опера в заповіднику "Давній Галич"
Фестиваль органної музики завершився у Рівному
У Львові переглядали фільми під орган
Львівський оркестр взяв участь у запису британського проекту
В Устилузі у музеї Стравінського дав концерт піаніст з Німеччини
Класика під... парасольками
LvivMozArt – мистецтво, що змінює світ
На фестивалі LvivMozArt представили прем’єру опери Бортнянського "Алкід"
Житомир із лекцією відвідав американський композитор
Уроки історії та... балет
"Коли цвіте папороть" забороняли 40 років
Проект "Шляхи дружби" на Софійській площі
У Миргороді відбулося урочисте відкриття Міжнародного музичного фестивалю “В гостях у Гоголя”
Харківська філармонія завершила 89-й сезон у новому Органному залі
"Повертаємо Україну до європейської сім'ї": на Софійській площі американський актор декламував "Портрет Лінкольна"
Порошенко нагородив голлівудського актора Малковича орденом
Тисячі киян слухали на Софійській площі концерт «Шляхи дружби. Равенна–Київ»
1 липня на Софійській площі відбулася знакова мистецька міжнародна подія – концерт Міжнародного проекту «Шляхи дружби. Равенна–Київ» під орудою видатного митця сучасності, диригента Ріккардо Муті (Італія) за участю актора Джона Малковича (США)
Сумчани в сімнадцяте зустрічають фестиваль духової музики «Сурми України»
Учні – Великому вчителю
Піаністка з Індії влаштувала для полтавців незвичний концерт